Школката напумпа за вода за базене генерално леано железо, кое е склоно кон пукањесо намеханичка сила или термички стрес.Кога пумпата е под влијание на кавитацијаsза време на работата или водата во куќиштето на пумпата не се ослободува во зима и е замрзната, исто така лесно се пука.Ако штетата е сериозна и не може да се поправи, куќиштето на пумпата треба да се замени со ново.Сепак, добавувачите на пумпи за базен ќе понудат школки со одличен квалитет.

Оската на пумпата е генерално направена од јаглероден челик, но исто така лесно се оштетува поради квалитетот на производството, употребата или инсталацијата.Оската на пумпата можестрада одпукнатини, свиоци, обвивка на вратилото, оштетување на конецот итн., а може да се појават и несреќи со фрактури.Ако штетата е сериозна и не може да се поправи, вратилото треба да се замени со ново.https://www.aquagem.com/products

Работното коло е важен дел од пумпата за вода на базенот, која е изработена од леано железо.Тоа е исто така ранливо на оштетување поради квалитетот на производството и насвозраста.Работното коло може да има пукнатиниидупки.Што повеќе,на површината се формираат перфорации поради кавитацијаs, а сечилата ќе станат потенки поради долготрајна ерозија, па дури и ќе бидат скршени од остатоци.Некои дефекти може да се поправат, додека другиможене.Ткапа е, работното коло треба да се замени со ново.

Грмушката за лежиште е направена од легура на бакар-калај и има многу слаба отпорност на абење.За пумпа за филтер за базен, т.еt е еден од најлесно се носат и изгоруваат делови.Грмушката на лежиштето генерално може да се поправи или замени со нова.Тркалачките лежишта обично имаат просечен работен век од 5000 часа, но неправилната инсталација, долго времеингвреме, или лошо одржување исто така можедоведе до уништување.Тркалачките лежишта, освен за поединечни делови кои можат да се заменат со нови, генерално бараат замена на интегрални делови.

Прстенот на устата се нарекува и прстен за намалување на истекувањето или намалување на абењето.Тој е еден од најлесно носените делови нафилтер пумпа за базен.Потоа е истрошено, може да се поправи или замени со нов.Кога ќе се замениед сонов прстен за намалување на истекувањето, неговиот внатрешен дијаметар треба да се конфигурира според надворешниот дијаметар на влезот на работното коло.По долго време, пакувањето ќе стане тврдо и ќе ја изгуби еластичноста, што ќе предизвикавода за базенпумпа за да истече воздух и вода.Општо земено, треба да се замени ново пакување.

Заптивката за масло е гумен производ, кој лесно се носи и старее.Општо земено, мора да се замени со нов.

Сè додека го имате на ум она што е споменато погоре, можете добро да ја активирате пумпата за базенот.