Како сопственик на базен, вие сте целосно свесни дека правилната циркулација и филтрација на водата во базенот е еден од најважните фактори за да се помине квалитетот и чистотата на водата во вашиот базен.Со сите различни модели нациркулациона пумпа за базенмоментално достапни одпроизводител на пумпа за базен, вистинскиот за вашиот базен може да биде малку поразителен детално да одберам.Овие информации дозволуваат фактите обично се за да се донесе информирана одлука за вашето следно купување пумпа за базен одциркулациона пумпа за базен снабдувач.

 

PСопствениците на базенот можеби ќе сакаат да изберат да добијат пумпа за базен со флексибилна брзина, инвертер пумпа за базен може да биде добар избор.Дополнителна циркулациона пумпа за базен може да се прилагоди за вас со различни брзини и капацитети во зависност од тоа што треба да се бара.На пример, водење рачен вакуум за базен или робот за пливање со правосмукалка за да се добијат седименти за базенот пумпа филтерот може да бара повеќе енергија отколку едноставно циркулирање на водата, што често е сè што е потребно при загревање на конзорциумот.Затоа, гледајќи ја опцијата за нивнопумпа за базен со променлива брзинаможе да заштеди енергија и да ги намали трошоците поврзани со рутинската услуга на базенот.

пумпи за базен на големо

Пропорциитеof базенот е значаен фактор при изборот на вашата пумпа за циркулација на базенот.Преголемабазенпумпата може да биде опасназавашите деца бидејќи создава вртење на вода во базенот.Исто така, непријатно е поединецот да сака само да се натопи и да се опушти во вашиот базен.Од друга страна, Абазенпумпата која е премногу мала за вашиот базен не е ефикасна бидејќи потребни се повеќе циклуси, време и енергија за да се циркулира и филтрира водата од базенот.Се препорачува да стапите во контакт со професионалци или дилери за базени за правилно одредување на големината на вашата пумпа за базен над земја.

 

Како би ги победиле овие проблеми?Со инсталирање на широк опсег и доверлив чистач за базен и пумпа за базен за вашиот базен, и редовно тестирање и коригирање на какви било проблеми кои се појавуваат.Ако ги проверувате отчитувањата секоја седмица, ќе запомните да не помогнете да се отстранат илјадниците за да се поправат непроверените проблеми и да се третира водата за човечкиот отпад, т.е. маслото од кожата што го вознемирува областа на базенот.Проверете дали вашите алатки се уредни и редовно заменети, особено екраните.

 

Достапни се средства за чистење специјално обезбедени за чистење на базените и бањите.Користете соодветни средства за чистење отколку да користите белило или средства за чистење.Овие средства за чистење домаќинство може да оштетат одредени карактеристики на филтерот и другите компоненти на пумпата за филтер за базен или бањата кои се чувствителни на груби средства за чистење.

 

Циркулациона пумпа за базен работи напорно во одржување на навиките.Ја циркулира водата за пиење до филтерот на базенот за да ја поправи целата нечистотија со рака, да ја врати чистата вода во базенот.Загревањето на базенот го користи 24 часа на ден циркулацијата на водата во базенот.А струјата на вода за пиење можеби не е толку лесна за ракување.Значи, изборот на циркулациона пумпа за базен за вашиот базен треба правилно да се оцени.

 

Разбирање зошто вашиотциркулациона пумпа за базен работи подеднакво добро како што функционира, а ефикасното грижа за него, ви овозможува рамномерно и тивко искуство.Треба да уживате во пумпата за циркулација на базенотs овие денови!