банер за вести

Основен водич за секојдневно одржување на базен со инвертер пумпа за базен

Базените се еден од популарните рекреативни погодности во текот на летото.Редовното одржување на вашиот базен е неопходно за да се одржува во добра состојба за да можете безбедно и здраво да уживате во секое капење.Еве ги основите за дневна нега на базен сумирани одАквагем, кој е специјализиран за паметна технологија на инвертер со пумпа за базен.Следењето на овие едноставни чекори ќе го одржи вашиот базен најдобро за сезоната на пливање и ќе го олесни редовното одржување на базенот.

Општо земено, ефективната грижа за базенот се заснова на три едноставни, но важни концепти: чистење, хемија и циркулација.

1. Чистете го базенот барем еднаш неделно

Чистењето на базенот е суштински дел од безбедното пливање.Редовното одржување со чистење вклучува бришење отпадоци, четкање и чистење на базенот со правосмукалка.

Неделно обезмастете го, четкајте го и вакумирајте го базенот со правосмукалка, ќе ги задржи остатоците надвор од водата и ќе ги направи ѕидовите на базенот чисти.Особено корпата на пумпата, затнатата корпа ќе направи вашата пумпа да работи понапорно за да ја циклира водата, да го скрати работниот век и да ги напрега заптивките во пумпата.Зависи од тоа колку често го користите, но препорачуваме да го чистите еднаш или двапати неделно.

аквагем-базен-одржување

2. Балансирајте ја хемијата на водата 1-2 пати неделно

Хемијата е уште еден витален фактор за одржување на чиста вода во базенот.Ретко има проблеми како заматена вода, зелена вода или таложење на штетни бактерии кога водата во базенот е соодветно избалансирана.

За време на сезоната на пливање, неопходно е да ја тестирате вашата вода еден до два пати неделно и да ја шокирате водата во базенот две недели.За најдобри резултати, тука се основните опсези што треба да ги имате на ум:

  • pH нивоа: 7,4 до 7,6
  • Алкалност: 100 до 150 делови на милион (ppm)
  • Нивоа на хлор: 1 до 3 делови на милион (ppm)
  • Цврстина на калциум: идеални се 175 ppm до 225 ppm

 

3. Чувајте ја вашата пумпа да работи секојдневно за циркулација

Правилната циркулација на базенот е клучот за здравото пливање.Циркулирањето на водата помага да се спречат проблеми како што се заматена вода или наезда од алги во базените.Корисно е често да се мие или чисти филтерот ако притисокот е над 10-15 psi.

Друг ефикасен метод е да го имате системот за пумпа и филтер да работи секој ден.Ја максимизира циркулацијата и ефикасноста на хемикалиите за да се осигура дека вашиот базен останува безбеден и чист.Најдобро е пумпата за базен да работи приближно 10 до 12 часа дневно.Ако живеете во топла клима, треба да ја активирате пумпата малку подолго секој ден.Затоа препорачуваме да инвестирате во пумпа за базен што штеди енергија за секојдневно одржување, бидејќи може да работи со помала брзина во текот на денот со интелигентна контрола, заштедува пари и енергија и ја намалува бучавата.

Aquagem, експерт за инвертер на пумпи за базен од Кина, има повеќе од 20 години искуство во развивање инвертери за пумпи за базен.InverPro на Aquagemинвертер базен пумпае едноставно, но моќно енергетско ефикасно решение за пумпа за базен кој го одржува базенот чист и здрав 24/7, без потреба од постојано внимание.Благодарение на патентираната технологија InverSilence, наИнверПроработи интелигентно помеѓу 30-100% капацитет за различни апликации како што се филтрирање и повторно перење, додека го намалува нивото на звук за повеќе од 30 пати и заштедува енергија до 15 пати.

Aquagem инвертер пумпа за базен, овозможува паметни базени

Заклучок

Секојдневното одржување на базенот не е толку комплицирано како што мислите, но доколку не можете да се справите, можете да побарате помош од стручен тим.Контактирајте го тимот на Aquagemда изберете пумпа за базен со висока ефикасност која ви заштедува пари и грижи за одржување на вашиот базен.


Време на објавување: мај-06-2022 година